Sim Only 4G: snel mobiel internet zonder hoge kosten

4G Sim OnlyEen Sim only 4g abonnement wordt de laatste jaren steeds populairder. De tijd dat je als consument alleen maar via een vaste telefoonlijn contact kon maken met het internet ligt inmiddels alweer bijna twee decennia achter ons. De opkomst van mobiele telefoons, die steeds meer in de richting van krachtige draagbare computertjes schoven, heeft ervoor gezorgd dat een telefoonkabel niet langer nodig is om uw e-mails te checken en websites te bezoeken. Een van de eerste providers die met 4g kwam was Ben 4g sim only.

De overstap van 3G naar 4G

De daadwerkelijke doorbraak van mobiel internet kwam vanaf 2003 op gang, toen mobiele telefoons werden geïntroduceerd die volgens de 3G-standaard werkten. Inmiddels zijn we in het tijdperk aanbeland waarin het in vrijwel heel Nederland mogelijk is om gebruik te maken van de opvolger 4G. Deze standaard zorgt voor een aanmerkelijk snellere dataoverdracht dan 3G. Volgens kenners is een 4G-verbinding vergelijkbaar met de snelheid van een gemiddeld ADSL-modem.

4G werkt niet op elke smartphone

Om van dergelijk hoge snelheden gebruik te kunnen maken, is het natuurlijk wel zaak dat u over een smartphone beschikt die overweg kan met 4G. In veel gevallen biedt een telecomprovider een aantal verschillende geschikte toestellen aan bij uw nieuwe 4G-abonnement, maar u kunt vanzelfsprekend ook kiezen voor een Sim Only 4G abonnement.

Alternatieven voor een ‘gratis’ toestel bij een abonnement

Zo’n Sim Only 4G oplossing kan goed van pas komen als u bijvoorbeeld via Marktplaats of een ander kanaal een tweedehands toestel op de kop tikt wat geschikt is voor 4G. Een andere mogelijkheid is het rechtstreeks aanschaffen van een ‘merkloos’ 4G-toestel bij een van de grote webwinkels in China. De specificaties van dergelijke toestellen doen vaak niet onder voor die van de bekende merken, terwijl u langs die weg vaak vele honderden euro’s kunt besparen.

Aanmerkelijk lagere kosten bij een Sim Only 4G

Als u een tweedehands of uit China geïmporteerd nieuw toestel combineert met een Sim Only 4G, zal het u opvallen dat de tarieven die u voor bellen en datagebruik moet betalen in de regel bijzonder prettig geprijsd zijn. Dat is natuurlijk logisch, want bij een Sim Only 4G oplossing hoeft u niet meer mee te betalen aan het toestel wat uw telecomprovider normaal gesproken ‘gratis’ bij het abonnement verstrekt. Neem op uw gemak onze website door en vergelijk de verschillende providers en hun tarieven.

De beste 4G dekking van Nederland

Kpn 4g sim onlyOok al is er in praktisch heel Nederland 4G-dekking, toch betekent dat niet automatisch dat dit voor elke provider het geval is. KPN bedient haar klanten wat dat betreft momenteel het beste. Er zijn nog enkele kleine witte vlekjes in de KPN-dekking, maar in principe kun je ervan uitgaan dat je met een Sim Only 4G van deze telefoonmaatschappij vrijwel overal gebruik kunt maken van snel mobiel internet. Een goede tweede is in dat kader Vodafone.

Andere 4G-aanbieders

Het 4G-netwerk van T-Mobile beperkt zich daarentegen vooral nog tot een band die over het midden van het land loopt. Woont u bijvoorbeeld in Middelburg, Den Helder, Venlo of Dokkum, dan kunt u daar momenteel nog helemaal geen gebruik maken van 4G-internet van T-Mobile. Abonnees van Tele2 komen er op dit moment helemaal bekaaid van af voor wat betreft 4G. Deze nieuwste speler op de 4G-markt is nog druk bezig met het uitrollen van zijn netwerk en heeft momenteel uitsluitend een redelijk goede dekking in de Randstad.

Sim Only 4g abonnementen vergelijken

Kortom, bij het kiezen van het juiste Sim Only 4G abonnement is het niet alleen van belang om te kijken naar de laagste prijs, maar ook naar de plaats waar je woont en waar je verwacht het meest van 4G gebruik te gaan maken. Alleen in dat geval krijg je echt waar voor je geld!In onze sim only vergelijker kunt u de verschillende sim only 4g abonnementen met elkaar vergelijken.

Sim Only 4g vergelijken